Тренди в сфері SPA

Люди в усьому світі орієнтовані на добробут - це тренд, який набирає обертів та виводить басейни і SPA на нові позиції. Global Wellness Institute провів колосальне дослідження, щоб визначити останні тенденції, які роблять революцію в оздоровчій індустрії у світі завтрашнього дня. Розуміння цих стратегічних напрямків, що дозволяють виділитися на дуже конкурентному ринку, стане обов'язковою умовою для позиціювання вашого оздоровчого комплексу в найближчі роки!

Регулювання добового ритму для боротьби з безсонням

Населення світу ще ніколи не спало так погано. Сьогодні кожна десята особа страждає хронічним безсонням і кожна третя скаржиться, що погано спить. Нестача підбадьорливого сну є однією з основних проблем нашого часу, будь то нічна робота, стрес або порушення добового ритму організму. Як реакція, зростає «бізнес сну». До 2024 року цей сегмент ринку оздоровчих послуг, ймовірно, буде коштувати близько 585 мільярдів євро.
У регуляції добового циклу використовуються кілька добре відомих методів: світлотерапія, правильне харчування, контроль температури тіла тощо. Ви можете отримати вигоду від нових технологій, що дозволяють знайти більш ефективні рішення. Ці біологічні та технологічні підходи вже були використані деякими готелями для зменшення впливу зміни часових поясів на своїх гостей.

Люди похилого віку більш активні, ніж будь-коли

Особи старше 60 років - це особи, які захоплюються подорожами та дуже орієнтовані на здоров'я, вони є ідеальною цільовою групою для оздоровчих закладів. І ні, не думайте, що це тільки європейський тренд, адже він набирає обертів в нашій країні вже сьогодні! За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2050 року люди похилого віку будуть складати 22% світового населення, але тільки 10% маркетингових засобів компаній виділяються на цей сегмент.
Отже, все більше і більше людей похилого віку купують басейни та інше спортивне обладнання для будинку. Вони записуються на оздоровчі процедури, відвідують санаторії - насправді, це найдинамічніший сегмент - і вони є найпостійнішими відвідувачами!

Японський велнес - швидко зростальний тренд

Історично Японія завжди була відома своєю здатністю поєднувати традиції та інновації, і тепер вона займає провідні позиції на ринку велнес. Прагнучи захистити психічне здоров'я своїх жителів і підвищити продуктивність, у 2015 році країна прийняла систему вимірювання рівня стресу в кожній компанії, в якій працює понад 50 співробітників.
Крім розробки роботів, які забезпечують фізичну і психологічну допомогу, як на роботі, так і в приватному житті, Японія також просуває лісові ванни, медитативні усамітнення і лікувальні гарячі ванни. Їх визнані ноу-хау приваблюють безліч туристів і експортуються по всьому світу.

Технології для охорони психічного здоров'я

За оцінками ВООЗ, чверть населення Землі хоча б раз в житті страждає від психічного розладу. На жаль, дві третини з них не мають доступу до медичної допомоги або не можуть її собі дозволити. На щастя, набір доступних інструментів розширюється, щоб долати життєві невдачі!
Тепер чат-боти, додатки для смартфонів і онлайн-групи підтримки стали звичайним явищем, і ця нова екосистема надає цікаві можливості, що дозволяють кожному займатися своїм психічним здоров'ям. Нові технології - від когнітивно-поведінкової терапії до повністю усвідомленої медитації, усунення фобічних розладів за допомогою віртуальної реальності - є перспективною областю зростання. Вони полегшують доступ до інструментів оздоровлення та дестигматизують ці розлади. Деякі установи, що займаються водним лікуванням, наприклад Thermes d'Allevard, вже прийняли цей підхід!


Енергія для гарного самопочуття

Завдяки недавнім науковим відкриттям, зокрема про електромагнітні поля, жорстка межа між західною і традиційною медициною стає розмитою. Ми шукаємо точки дотику в міру того, як все більше розуміємо функціонування людського тіла, відкриваючи нові підходи, що поєднують західну медицину і технології предків.
Енергетична медицина, яка довгий час зазнавала нехтування, тепер знаходиться в центрі уваги при великій підтримці вчених з усіх верств суспільства. Нові методи, такі як музикотерапія і хромотерапія, вже з'являються в оздоровчій індустрії. А деякі фітнес-центри побудовані так, щоб блокувати дію небажаних електромагнітних полів. Весь цей сегмент ринку велнеса ось-ось буде рости!

Релігії як пошук балансу між тілом і душею

Щоб підкреслити зв'язок між тілом і розумом, багато релігійних громад тепер включають оздоровлення в свої послуги. Від католицьких курсів пілатесу до спеціальних тренувальних таборів під час Рамадану, через мусульманські фітнес-канали на YouTube - ця тенденція до здоров'я показує наростальну потребність поєднувати духовність з фізичним добробутом.
На сьогодні 84% населення світу сповідує релігію і є сегментом ринку оздоровчих послуг, на який слід орієнтуватися в найближчі роки. У секторі басейнів і SPA легко уявити програми, що поєднують аквафіти і ретріти для медитації!

Творчі велнес-відпустки

Крім балансу тіла і розуму, багатьох людей турбує баланс між професійним і особистим життям. На жаль, не завжди можна їх повністю взаємовиключити! Ось чому новий вид творчої відпустки, який дозволяє роботу вдома, в готелі або біля басейну, стрімко розвивається до такої міри, що його чітко визначають як тенденцію до добробуту і реальну можливість для ринку оздоровчих послуг. Ці тритижневі, а іноді і більш тривалі ретріти означають, що ваші клієнти в пошуку середовища, сприятливого для роботи і відпочинку.
Для термальних джерел, водних центрів і готелів це прекрасна можливість залучити нових клієнтів і гостей! Деякі, наприклад, SPA-центр Rancho Puerta в Мексиці, вже адаптували свою пропозицію і пропонують перетворити будь-який заброньований номер в офіс. І це стало одним з найпопулярніших прохань від гостей!

Лікування безпліддя

У багатьох промислово-розвинених країнах, таких як Японія, Англія або Сполучені Штати, рівень народжуваності знижується. Жінки вагітніють набагато пізніше (в США старше 30 років), а рівень активності чоловічої сперми зменшується. Отже, лікування безпліддя переживає бум - ринок зростає на 8,5% у рік і, ймовірно, досягне 36 мільярдів євро до 2023 року.
Багато курорти вже пропонують лікування, орієнтоване на гінекологію. Ще одна важлива вісь, яку слід вивчити в сфері оздоровлення - це управління стресом, який визнаний причиною багатьох невдач ДРТ (допоміжних репродуктивних технологій).

У музики є чари, щоб заспокоїти дух

Дослідження доводять позитивний вплив музики на такі стани, як депресія, неспокій, біль і соціальна ізоляція. В цілому музика значно змінює наш настрій і важлива в повсякденному житті. За даними Spotify, 75% передплатників використовують її послуги, щоб розслабитися, підвищити свою продуктивність і творчий потенціал.
Ця тенденція до оздоровлення міцно вкоренилася, і музична терапія вже широко використовується в оздоровчому секторі. SPA з готовністю використовують тибетські гонги і інші розслаблюючі звуки, і тепер можуть максимально використовувати безліч інших досягнень в цій області, таких як «бінауральні» звуки, включені, наприклад, в пакет сенсорної депривації. І, навпаки, жителі мегаполісів будуть все частіше відмовлятися від шумового забруднення - прекрасна можливість перетворити ваш заклад в звуконепроникне сховище!

Наука зосереджена на оздоровчому секторі

Шанувальники гарного самопочуття хочуть відокремити корисні зерна від полови. Втомившись від шарлатанів і нібито чудодійних засобів, вони вимагають доказів і розраховують, що наука встановить межі.
Це означає, що сектор оздоровлення скоро почне проводити наукові дослідження, а потім розробляти більше інновацій з вимірними позитивними ефектами. І, звичайно ж, компаніям доведеться змінити свою рекламу і просування.
Тепер, коли всі ці велнес-тенденції визначені, що зробить оздоровчий сектор, щоб впровадити на ринок відповідні інновації? Ми будемо тримати вас в курсі останніх інновацій, які ви можете впровадити у свій бізнес!

Переклад дослідження Global Wellness Institute


Залишити коментар