Травертин: чому це вдала ідея для басейну?

Коли заходить мова про покриття для басейну, власники ледь не хапаються за голову сьогодні ринок пропонує велику кількість варіантів і зупинитись на чомусь одному буває надзвичайно важко. В цьому тексті ми хочемо розглянути лише один з матеріалів, назва якого травертин.

Травертин є різновидом вапняку. Це популярний будівельний матеріал, оскільки він легкий, але міцний, і з ним відносно легко працювати. Має  хороші тепло- та звукоізоляційні властивості. Щільний травертин створює чудову декоративну бруківку. Травертинова бруківка є прекрасним вибором для покриття басейнів – не тільки через її красиву естетику, але й через функціональність.

Травертин був улюбленим будівельним матеріалом з давніх часів – і його популярність залишається незмінною. Багато відомих пам'яток побудовано з травертинової плитки. Серед них Колізей у Римі, Сакре-Кер в Парижі та Вілліс-Тауер (колишня вежа Сірс) в Чикаго. 

Які ж переваги травертину як покриття для басейну?

Це ваш басейн, тому ви просто повинні зробити найкращий вибір. Поговоримо про деякі важливі переваги.

Поверхні, що не ковзають: мабуть, найважливішим фактором, коли мова йде про поверхню басейну, є те, чи стане вона слизькою, коли намокнє. Через пористість травертину вода вбирається в плитку, а не розливається по її поверхні. Це поглинання також запобігає утворенню калюж, що важливо після сильних дощів або повені.

Термостійкість: пористість травертину також діє як повітропровід, переносячи прохолодні температури під ним, відбиваючи сонячні промені. Прохолодне повітря, що рухається, відштовхує тепло і зберігає поверхню прохолодною на дотик, тому немає ризику обпекти ноги навіть під денним сонцем.

Довговічність: травертин може прослужити все життя. Травертинова бруківка середнього класу слугує понад 100 років. Це означає, що вимощення вашого басейну травертином — це далекоглядне рішення. Травертинова бруківка товста і міцна, витримує суворі погодні умови, такі як екстремальна спека або холод, і добре тримає вагу ваших меблів патіо.

Універсальність: ви можете знайти травертинову бруківку різноманітних кольорів, текстур і форм, щоб налаштувати ваш басейн для справді унікального заднього двору. Завдяки доступним кольоровим варіаціям ви можете створити свій унікальний стиль для будь-якого колірного смаку.

Екологічність: травертин, на відміну від каменю штучного походження, при нагріванні сонцем не виділяє шкідливих речовин, оскільки не містить полімерних смол в основі. Він цілком нешкідливий для людини.


Залишити коментар