Закон дефіциту: що спільного між пандемією і прагненням добробуту

Ці дві речі пов'язані законом дефіциту: пандемія пригнічує рівень добробуту, тому його цінність різко зростає.

Менше, що ми можемо сказати, - це те, що поточна ситуація (після 9+ місяців пандемії) і майбутні труднощі не сприяють зростанню добробуту і рівня щастя населення. Дійсно, відбувається багато такого, що змушує нас відчувати себе погано і впливає на наше суб'єктивне відчуття благополуччя. Ось деякі очевидні «руйнівники»: занепокоєння, обмеження, соціальна і політична поляризація, глибока невпевненість в майбутньому, страх безробіття, страх COVID-19, страх втрати близьких та інше. Цей список можна продовжувати дуже довго. 

Де серед всього цього знаходиться здоров'я? З економічної точки зору, чим менше можливостей для гарного самопочуття, тим більше зростає його привабливість (тобто активний спосіб життя та процедури, які призводять до здорового стану).

Коли щось стає рідкісним або дефіцитним (наприклад, добробут в даний момент), воно одночасно стає ціннішим, тому цілком природно, що нинішня нестача сприятливих для добробуту ситуацій призводить до підвищення цінності добробуту.

З цієї причини пандемія, в цілому, сприятлива для індустрії здоров'я. COVID-19 виявив двох основних і явних галузевих переможців: 1 - технології (бо вони спрощують наше життя) і 2 - велнес і добробут (бо ми цінуємо той дефіцитний товар, що вони можуть запропонувати нам).

Також пандемія призвела до усвідомлення масами таких простих речей: 

 - Критична важливість природи. Добробут нашої планети невід'ємний від нашого власного добробуту. Це торкнулося навіть нашої країни, яку, зазвичай, накривало лише залишками світової "хвилі". Сьогодні ж, нарешті, є розуміння, що ми знаходимось в одному човні. 

- Критична важливість гарного самопочуття як профілактичного «інструменту». Добробут та здоровий спосіб життя передує здоров'ю, а не навпаки. COVID-19 ясно дав зрозуміти, що здорові звички, крім загального поліпшення якості життя, також підвищують стійкість під час кризи. 

Як ця інформація може допомогти? Ми рекомендуємо скористатися нею амбасадорам "водної" галузі - власникам басейнів, СПА, саун, лазней та іншого. В той момент, коли людство так відчайдушно потребує в поліпшені стану здоров'я та інструментах протидії пандемії - ви ті, хто ці інструменти можуть дати. Проаналізуйте спектр своїх послуг, зробіть наголос на їх користі для імунітету та самопочуття. Ваші послуги мають дійсно допомагати! Підвищуйте добробут - і найближчі роки ви будете серед тих, в кому ринок насправді потребує.


Залишити коментар