У Сіднеї відкрився найбільший за останні 20 років басейн

Минулого тижня у Сіднеї відкрився міський екологічний центр водних видів спорту і відпочинку Gunyama Park, який має стати центром відпочинку в перспективному районі з високою щільністю населення Green Square.

Об'єкт City of Sydney, вартістю 106,5 мільйонів доларів, складається з 50-метрового басейну з зонами відпочинку, 25-метрового басейну з рухомою підлогою (третьою за величиною у світі), дитячого водного майданчика, басейну для гідротерапії, тренажерного зала, ясел, кафе та спортивного майданчика.

Gunyama може похвалитися ультрасучасної екологічністю, поєднанням сонячних панелей на даху і когенераційних систем, а також дахів з ETFE.

Електроенергії від цієї комбінації вистачає для роботи центра і парку, побічний продукт тепла когенераційної системи використовується для підігріву води в басейні. Надлишки електроенергії будуть постачатися у сусідні будинки в мікрорайоні Green Square. Вода з оборотного водопостачання використовується для змиву туалетів і зрошення прилеглих парків. 

Інфраструктура парку передбачає його використання людьми з обмеженими можливостями, для їх комфорту в басейнах встановлені пандуси і підйомники, а також спеціальні роздягальні та туалети. Також є спеціальне обладнання для фітнесу. 

Водний центр спроєктований дизайнерами "Andrew Burges Architects" і "Grimshaw" з ландшафтними архітекторами "Taylor Cullity Lethlean". Концепція була обрана з більш ніж 140 інших учасників анонімного конкурсу дизайнерів, проведеного місцевою владою Сіднея.

Будівництво тривало 3 роки. 


Залишити коментар