Очистка води в басейні: найпримітивніша схема

Сьогодні ми поговоримо про одну з найпростіших тем для тих, хто в басейній справі вже давно, і про одну з найскладніших - для тих, хто в цьому тільки намагається розібратися. А саме - про систему очистки води.

Помилково вважати, що очистки води стосується тільки фільтр або хімія, адже це справжній комплекс, де без першого не буде працювати друге. Традиційно він складається з системи фітрації, дезінфекції та механічної очистки (ручної або автоматизованої). Про дезінфекцію ми вже багато писали, а от найпростішу схему фітрації наведемо нижче.

 

Давайте розглянемо кожний з цих етапів.

Циркулярна система починається зі скімера, верхнього та нижнього забора води. Їх завдання - забирати ті шари води, в яких збирається найбільше сміття, і передавати далі по системі очищення.

Наступною в цій системі йде помпа - саме вона створює тиск й дозволяє воді циркулювати. Проходячи через помпу, вода направляється в фільтр.

В фільтрі вода проходить очистку та звільняється від найдрібніших забруднень. Існують різні типи фільтрів, який обрати - залежить від бюджету, призначення та розміру вашого басейна.

Після фільтра, в класичній схемі, очищена вода повертається до басейна. 

Наголошуємо, це найпростіша схема очищення. Якщо ваш бюджет дозволяє, то до цієї системи приєднуються терморегулятор, автодозатор, ультрафіолетові установки та інше - на ваш смак та гаманець. 

Сподіваємось, ми трохи допомогли розібратися, як тут все влаштовано :)


Залишити коментар