Серфінг на Олімпійських іграх-2024 в Парижі

Чи знаєте ви, що серфінг буде на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі? 

- Це не новина - відповісте ви, - адже серфінг є й в переліку ігор 2021 - в Токіо.

Це так, але справа в іншому. В 2016 році серфінг був включений до Олімпійських ігор 2020 року вперше - майже на умовах експерименту. В залежності від того, як він зарекомендує себе, мало бути прийняте рішення щодо його подальшої долі.

Але кілька днів тому Олімпійський комітет оприлюднив рішення про внесення до програми Олімпійських ігор в Парижі серфінга, а також ще трьох нових видів спорту: скейтбординга, брейк-дансу і спортивного скалолазання.

Це велика перемога, адже серферська асоціація ISA разом з серферами зі всього світу пройшли довгий шлях, щоб це нарешті сталося.

А в тім, така новина викликала як радість, так і обурення. З одного боку, включення серфінгу в програму Олімпійських ігор - це блискавичне залучення уваги до цього виду спорту. Це велика можливість зацікавити тих, хто раніше навіть не замислювався встати на дошку.

З іншого боку, серфінг створений для того, щоб «just to have fun», це не змагання, не конкуренція і не боротьба. Це те, що ти просто любиш робити і робиш. До того ж, питання в тому, наскільки чесно проводити змагання в океані, умови в якому апріорі нерівні.

Залишити коментар