Системи нагріву води в басейні

Настання холодів - це завжди стрес для середньостатистичної людини. Відразу хочеться прийти додому, закутатися в теплу ковдру або, як варіант, слідом за птахами полетіти в теплі краї.

Втім, особливо спритні розуміють, що потрібно лише трохи постаратися і ілюзію цих країв можна зробити у себе вдома. Саме ця категорія людей будує басейни не на вулиці, а в приміщенні. Тут теж потрібно враховувати безліч чинників - наприклад, з підігрівом води, що особливо актуально в холодну пору.

Тим, хто вперше стикається з питанням опалення басейну, розташованого в котеджі, важливо врахувати, що тут необхідно вирішити два завдання: забезпечити обігрів повітря і води. Ситуація з обігрівом повітря не відрізняється особливою складністю, оскільки в цих цілях можуть бути застосовані аналогічні прилади опалення, що і для інших приміщень котеджу. А ось для оптимальної організації обігріву води в басейні будуть потрібні спеціальні системи.

Перед тим, як вибрати найбільш вдалу систему обігріву води в басейні, слід уважно вивчити важливі температурні параметри, які встановлені відповідно до санітарних нормативів. Для дитячих басейнів мінімальна температура води становить + 28 ° С, а для дорослих вона може бути + 24 ° С. Слід врахувати і те, що підігрів води може знадобитися не тільки в холодну пору року, але навіть і в літні дні. 

Також важливо враховувати температуру і вологість повітря. Температура в приміщеннях, де розташована водойма, завжди повинна на 2-3 ° C перевищувати температуру води басейну. Важливо врахувати і оптимальний рівень вологості, який повинен дорівнювати приблизно 50-60%. Намагайтеся не допускати вищого рівня вологості в приміщеннях, де встановлено басейн, оскільки це може спровокувати рясне осідання конденсату. 

З метою ефективного нагріву води в басейні може застосовуватися кілька методів:

  • Спеціальні теплообмінники. Це колби досить великого розміру, всередині яких відбувається циркуляція теплоносія. Як правило, теплообмінник підключають або до опалювальної системи заміського будинку, або ж до окремого водонагрівача;
  • Електричні системи обігріву. Принцип роботи такої системи гранично простий. Електронагрівач перебуває в безпосередньому контакті з водою і при включенні нагріває її до необхідної температури. Виконує свою функцію дуже швидко, але споживає дуже багато електроенергії, дорогий у використанні.
  • Водонагрівачі, що функціонують на природному газі або твердих видах палива.
  • Нетрадиційні джерела теплової енергії - зокрема, гідротермальні теплові насоси, які забирають теплову енергію з навколишнього середовища і вивільняють її в теплообмінники, сонячні колектори (панелі) та ін.

Тож лишається обрати варінт, який найбільш відповідає вашим вимогам, і можна насолоджуватися відпочинком біля басейна цілий рік!


Залишити коментар