Новини зі світу басейнів, які ви могли пропустити

Останні півтора роки були непростими для кожного. Наші думки та погляди й досі прикуті виключно до України, адже найвизначніші новини  це новини з фронту. Але, як професіонали, ми маємо тримати руку на пульсі останніх подій на всесвітньому ринку басейнів, тож підготували для вас дайджест новин, які ви могли пропустити.

  • У Європі вступив у дію новий екологічний стандарт NF EN 17645 для приватних басейнів. Його метою є визначення глобальної екологічної класифікації для приватних басейнів за допомогою піктограм. Піктограми дозволять визначити екологічні показники обладнання та продуктів для басейнів за допомогою літер від A до F і нададуть загальну оцінку для кожного басейну. Стандарт запроваджуватиметься поступово і на добровільній основі, але кінцевою метою є вдосконалення виробництва обладнання для приватних басейнів.
  • Плавання стає все більш цифровим. Ще кілька років тому ми писали, що одним з найважливіших трендів в індустрії аквапарків є поєднання звичайних розваг з доповненою і віртуальною реальністю. Цьогоріч на виставках була представлена технологія “pool-on”, яка перетворює відвідування громадських басейнів у підводні кінотеатри. Автори ідеї кажуть, що принцип роботи буде схожий на підписку Netflix: ти купуєш один раз підводний проектор, а потім завдяки підписці завантажуєш відео для підводної трансляції, які можуть відноситися до різний категорій: мотивуючі, спортивні, пізнавальні, релаксації, реабілітації та інші. Важливо, що проектор може транслювати відео як на весь басейн, так і на окремі доріжки.

  • У Фінляндії завершили будівництво найбільшого у світі круїзного лайнеру  Icon of the Seas, з водотоннажністю 250800 тонн і довжиною 365 м. Icon of the Seas обладнано 2805 каютами, які вміщують сумарно 5610 осіб при розселенні по двоє. Екіпаж складає 2350 осіб. Найбільша кількість людей на борту може досягати 9950 осіб (якщо заселяти в каюту понад 2 особи, що допустимо). Лайнер налічує 20 палуб, 40 ресторанів, аквапарки, 7 басейнів, у тому числі для занять серфінгом, і 6 водних горок. Також він отримав найвищий водоспад, найвищу водну гірку, найбільший аквапарк та перший підвісний пейзажний басейн серед морських суден.

  • В останні кілька років отримали широке поширення приватні басейни з морською водою. Хоча обладнання для них коштує дорожче, вони економніші в подальшому обслуговуванні, а вода в них корисна для шкіри, волосся та навколишнього середовища. І, звісно, великою перевагою є відчуття, ніби ви плаваєте в морі чи океані.
  • Ще кілька років тому новиною був сам факт існування басейнів зі штучними хвилями для серфінгу, а сьогодні вони вже повноцінні учасники гонки за звання “найбільших і найдовших”. Так Абу-Дабі оголосив про будівництво найбільшого хвильового басейну, який займатиме площу в 51 мільйон квадратних метрів! Грандіозне відкриття заплановане на кінець 2023 року, обіцяючи трансформаційний досвід серфінгу, якого світ не бачив раніше. Проєкт вже можна побачити на Google Maps.

А яка з новин зацікавила вас найбільше?


Залишити коментар