Дизайн басейну на мільйон доларів!

Засновники - дизайнери Майк Фарлі та Рід Шиндлер, разом із Informa - представляють конкурс для дизайнерів, як можливість попрацювати поза бюджетними та логістичними межами своєї повсякденної роботи. Щороку вони створюють вигаданий профіль клієнта разом із властивостями та критеріями дизайну. Завдяки бюджету в 1 мільйон доларів він призначений для усунення фінансових перешкод та посилення фантазії дизайнерів.

На останньому конкурсі учасникам було доручено створити вигаданий приватний басейн на озері Тахо, штат Каліфорнія.

Дизайн повинен відповідати декільком критеріям. Він мав:
- поєднуватися з гібридним сільським/сучасним промисловим будинком;
- бути в оточенні природи;
- вміщати до 25 осіб для вечірок;
- включати: спа-центр на 8-10 місць, поєднання водної та вогняної стихії; водну гірку; місця для демонстрації зовнішніх скульптур та іншого мистецтва; відкриту кухня; двоповерховий будинок; вихід до озера внизу.

О, до речі. Призовий фонд складав 5000$💰

І присудили їх за приголомшливий водний пейзаж із декількома басейнами Алексу Тайлеру, власнику Alchemy Exteriors у місті Талса, штат Оклахома.




При проєктуванні заднього двору Тайлер застосував цілісний підхід.

"Я ландшафтний архітектор, тому дивився на проєкт в цілому, а басейн був центральним елементом", - говорить він. "Я думаю, що найважливішим аспектом є те, що люди, які розглядають цей проєкт, бачать, що це не лише вода".

Зайнявшись садівництвом у Disneyworld та полюбивши дизайн зоопарків та парків, Тайлер здобув ступінь магістра з ландшафтної архітектури в Університеті Оклахоми. Маючи досвід проєктування зоопарків та акваріумів по всьому світу, зараз він спеціалізується на висококласній житловій ландшафтній архітектурі.

Як і Фарлі та Шиндлер, Тайлер брав участь у таких змаганнях, будучи студентом, і він бачить їх цінність. "Конкурс дозволяє побачити, як ваше бачення та дизайнерські рішення застосовуються в потенційному реальному сценарії. Це змушує розширювати межі уяви та вчить розумітися з клієнтами, які готові витратити 1 мільйон доларів".

Як вам проєкт-переможець? Взяли б участь у такому конкурсі? 😎


Залишити коментар