Скільки часу займає будівництво басейну

Отже, ви вже мрієте про розкішні лежаки та кришталево-блакитну воду - хочете будувати басейн. Але, зазвичай, на цьому етапі замовники готуються почути про строки в 1, максимум - 2 тижні, і до реальності не завжди готові. Тож скільки часу це займе? Ми розписали весь процес, щоб ви могли планувати заздалегідь і починати втілювати ці мрії в реальність:

Будівництво басейну займає в середньому 8-12 тижнів

Дизайн - від 1 до 4 тижнів
Втілення мрії про новий басейн починається з дизайну, тож спочатку зустріньтесь з дизайнером басейну, щоб обговорити бачення та візуалізацію. Хоча технологія 3D-моделювання спростила процес проектування, потрібна певна спільна робота, щоб знайти ідеальний варіант басейну для вашого заднього двору.

Дозвіл - від 2 до 6 тижнів
Більшість міст, селищ та округів вимагають спеціального дозволу на будівництво закритого та відкритого басейнів. Час, необхідний для отримання дозволу, може сильно відрізнятися. Деякі форми можуть зайняти від одного до шести тижнів, і весь час очікування залежить від того, скільки часу чиновники затверджують дозволи та якого рівня складності басейн ви проєктуєте.

Розкопки - 1 тиждень
Хоча, зазвичай, на це потрібен лише один або два дні, іноді можуть виникнути ускладнення, якщо доступ до місця копання обмежений комунальними лініями або іншими перешкодами. Ваш конструктор басейнів також може бути зайнятий на інших проектах, обов'язково враховуйте це.

Чаша, сантехніка, електрика - від 1 до 2 тижнів
Після того, як басейн викопано, настав час укладати чашу, прокладати електрику та водопровід, а також переконатися, що опалубки вашого басейну максимально надійні. Навколо можна облаштувати системи освітлення, водопостачання, зону спа та будь-які інші зручності. Зазвичай цей процес займає близько 2 тижнів залежно від розміру та складності вашого басейну.

Оздоблення та покриття - від 1 до 3 тижнів
Нарешті настав час оздоблювати басейн. Залежно від того, який тип ви будуєте, процес може зайняти 1-3 тижні. Вінілові та склопластикові басейни встановлюються швидше, оскільки виготовлені вкладиші для басейнів доставляються та встановлюються на манер конструктора. Басейн з розпиленим бетоном займе трохи більше часу.

Ландшафтний дизайн - 1-2 тижні
Після того, як роботи над басейном будуть завершені, ви можете розглянути можливість додавання ландшафтного дизайну, водних об’єктів або спеціального освітлення. Процес зазвичай займає 1-2 тижні,  залежно від кількості функцій, які ви б хотіли додати.

Загальний час на створення басейну: в середньому від 7 до 12 тижнів
Після всього цього ви нарешті зможете насолодитися своїм оазисом на задньому дворі. Хоча два-три місяці можуть здатися задовгими, це мить у порівнянні з роками веселощів, які очікуватимусь на вас у безпечному та добросовісно побудованому басейні!


Залишити коментар