Сюрреарістичний дитячий басейн Loong Swim Club

В минулому році в Сучжоу відкрився новий філіал Loong Swim Club - мережі дитячих басейнів, де плавати і пірнати вчать з самого народження.

У Китаї число цих центрів вже перевалило за півтори сотні, однак той, що відкрився в Сучжоу, мабуть, один з найоригінальніших і продуманих. Архітектурна фірма з Шанхая X + Living постаралася врахувати всі деталі і зробила простір зручним, безпечним і доброзичливим - як для дітей, так і для їх батьків. На окрему увагу заслуговує інтер'єр, що нагадує фантастичний світ Задзеркалля з казки Льюїса Керролла.

 



Приміщення, відведене під Loong Swim Club, має надзвичайно витягнуту форму, і авторам проекту довелося чимало потрудитися, щоб планування було логічно скомпоноване, а маршрути - інтуїтивно зрозумілими. Для цього архітектори проаналізували поведінку потенційних відвідувачів і прорахували всі можливі сценарії використання кімнат.

Кожен квадратний сантиметр Loong Swim Club викликає подив і будить враження. В читальному залі є книжкові полиці у формі хвиль, вони ж виконують роль м'яких диванів. Їх форма однаково добре підходить для того, щоб на ній лежати і сидіти.

Над чашею басейну висять великі лампи, схожі на краплі води, які того і дивись впадуть в воду. А іноді над поверхнею піднімається легкий туман, і тоді плавці ніби опиняються в казковій лагуні. Для мам і тат передбачені сидіння, з яких вони можуть спостерігати за своїми нащадками. Діти, в свою чергу, бачать крізь скло батьків.


У ресторані обладнаний ігровий майданчик у вигляді гігантського яйця: малюки можуть досліджувати його, поки дорослі п'ють чай. Обідні столи розставлені навколо «яєчного замку» так, щоб батькам було легко стежити за своїми дітьми. Ще кілька порожніх «шкарлупок», розкиданих по ресторану, множаться в відображенні дзеркал.

А похід в туалет стає практично уроком по естетичному вихованню! Над повивальними столиками поміщені «бутони» абажурів: зовні вони забарвлені в пастельний тон, а всередині ховається гарний візерунок. Саме цей візерунок діти бачать, поки лежать на столику. Архітектори X + Living пояснюють, що хотіли, щоб простір допомагав вихованцям клубу не тільки розвиватися фізично, а й прищеплював їм хороший смак.


Залишити коментар