Як затонулий корабель з кракеном на борту рятує корали



Дайвінг користується величезною популярністю на пляжних курортах Карибського моря. Спеціально для дайверів в районі Британських Віргінських островів у 2017 році була створена оригінальна підводна пам'ятка. Її головним дійовим персонажем стала скульптура гігантського кракена!

Основою для проєкту під назвою BVI Art Reef послужила вже давно списана в утиль військово-морська паливна баржа. Кілька років тому її виявив на острові Тортола британський фотограф Оуен Баггі. У нього відразу ж виникла ідея створення незвичайного арт-об'єкта для дайверів. З цією ідеєєю він звернувся до свого колишнього боса, відомого мільйонера Річарда Бренсона.

  • Kodiak Queen був одним з небагатьох кораблів, які пережили напад на Перл-Харбор.
Спільно з кількома некомерційними компаніями художники студії Secret Samurai Productions розробили і реалізували в життя проєкт по створенню штучних підводних рифів. Для цього був змонтований каркас фігури гігантського кракена, який обтягнули спеціальною сіткою для вирощування коралів.




Перед тим, як поставити арт-об'єкт на стару баржу Kodiak Queen, судно ретельно обробили і зробили безпечним для навколишнього середовища.

Коли скульптура була повністю закінчена, судно відбуксирували до берегів острова Вірджін-Горда, де його затопила бригада професійних підводників. Невеликий відеоролик розповідає про те, як створювався креативний проект BVI Art Reef. Творіння цієї команди ентузіастів вже сьогодні стає затишною домівкою для безлічі коралів і губок.

Дивіться приголомшливе відео, як саме це відбувалося: 


Залишити коментар