Гидромасажні ванни: гайд по користуванню

Настає сезон свят, а це означає, що багато хто з нас в найближчі дні зануриться в емоційну подорож світом насолоди, в якому певне місце займають SPA. Тож ми ще раз хочемо нагадати, що можна, а чого не варто робити, якщо в вашому номері чи готелі є гідромасажна ванна. А, може, ви щасливчик і взагалі зробили собі новорічний подарунок у вигляді домашнього джакузі? 

1. Домашні тварини та гідромасажні ванни не є хорошим поєднанням
Ви любите свого собаку, тому, звичайно, ви хочете провести щеня скрізь, де це можливо. На жаль, гаряча ванна може бути занадто гарячою для домашніх тварин, і є ризик нанести травми вашому улюбленцю. Крім того, шерсть домашнього вихованця може спричинити засмічення в гідромасажній ванні. Якщо все це не аргумент, то поговоримо про кігті вашого вихованця. Вони можуть подряпати поверхню вінілової, пластикової або акрилової ванни, в результаті чого захисне покриття почне відшаровуватися. Реставрація пошкодженої поверхні може коштувати сотні доларів!

2. Не користуйтеся ванною, якщо отримали поранення, інфекцію або пошкодження шкіри
У гарячих ваннах багато мікробів, адже з кожним користувачем у воду миттєво додається і бруд. Це може бути особливо проблематично у спільних спа-салонах у тренажерних залах та готелях, де багато людей купаються між прибираннями у гідромасажній ванні. Це основна причина, чому люди з відкритими ранами або шкірними інфекціями не повинні користуватися гідромасажною ванною. Гаряча вода є ідеальним середовищем для розповсюдження вірусів, особливо, якщо рівень дезінфікуючого засобу у воді не підтримується. 

3. Яка правильна температура для гідромасажних ванн?
Нові гідромасажні ванни мають встановлену на заводі максимальну температуру в 40. Майте на увазі, що більш висока температура може спричинити надмірне навантаження на серцево-судинну систему. Щоб уникнути будь-яких потенційних проблем, обов’язково стежте за температурою води. 

4. Безпека дітей
Якщо ви маєте дитину, то вже точно знаєте, що не найкраща ідея лишати її наодинці біля будь-чого, в що хоча б теоритично можна упасти й захлинутися водою. Вважайте цей пункт ніжним нагадуванням. Зовсім маленькі діти, до того ж, можуть швидко перегрітися в гарячій ванні.  

5. Уникайте забав у гарячих ваннах
Кожна людина знову стає дитиною у воді, але безневинні ігри можуть непомітно вийти з-під контролю. Простір у гідромасажній ванні надзвичайно обмежений, і тут недостатньо місця для занять, які зазвичай практикують в басейнах. Тож заради безпеки: не стрибайте, не занурюйтесь і не заносьте свого плавучого єдинорога в гарячу ванну!

6. Не використовуйте гідромасажну ванну під час екстремальних погодних умов
Грозові хмари означають, що пора виходити з води. Ніколи не використовуйте свій спа-центр під час екстремальних погодних умов, наприклад, під час шторму - не кажучи вже про урагани чи торнадо.

7. Не приймайте гарячу ванну наодинці
Хоча ці правила, розміщені біля громадських спа-центрів, здаються зовсім не науковими, вони мають сенс. Якщо ви приймаєте ліки, що відпускаються за рецептом, у вас низький кров’яний тиск або будь-яке відхилення в організмі, буде розумно насолоджуватися гарячою ванною у компанії іншої людини. А ще краще - проконсультуйтеся з лікарем перед регулярним використанням гідромасажної ванни.

8. Що робити перед входом у гідромасажну ванну
Які дві основні речі ви повинні зробити, перш ніж насолоджуватися замочуванням у гідромасажній ванні? По-перше, випити пару склянок води, щоб переконатися, що ви гідратовані. По-друге, прийняти душ. Змивання масел для тіла та засобів особистої гігієни, таких як дезодорант, допоможе зберегти воду у вашій гарячій ванні чистою та збалансованою.

Насолоджуйтесь відпочинком з розумом! Яскравого вікенду!


Залишити коментар