Хапай драйв! Екстремальні розваги взимку

Сьогодні ми пропонуємо поговорити про екстремальні зимові види спорта, так чи інакше пов'язані з водою. Навіть, якщо вода перебуває у твердому стані ;)

1. Зимовий кайтинг
Одним з популярних зимових видів спорту вважається «сноукайтинг». Традиційно на кайті катаються літом, по водних просторах, але і взимку спеціальна конструкція не тільки дозволяє поганяти на хороших швидкостях, але і передбачає можливість запаморочливих трюків.

2. Плавання в крижаній воді
Цих любителів екстремального плавання називають по-різному: звична для нас назва - «морж», в Північних країнах вони - «тюлені», а в США - «білі ведмеді». Але як би ми їх не назвали, захоплення у них одне й те ж - плавання серед зими в відкритих водоймах. До речі, вважається, що якщо вода ще не перетворилася у лід, то вона холодна ід +15 до +4 ° C). Коли водойма покрита кригою, то вода крижана (від +4 градусів до 0 ° C).

3. Мотогонки на льоду
Перші такі перегони проводилися в Скандинавії, було це ще в двадцятих роках, а сьогодні такі змагання проводять на світовому рівні. Гоночна траса проходить по вкритому кригою озеру або по крижаній дорозі. Гонщики їдуть проти годинникової стрілки, показуючи свою майстерність, а заряд адреналіну отримують не тільки учасники, але і глядачі.

4. Сніговий каякінг
Якщо взимку вам довподоби катання на санках і спуск зі снігових гірок, то спробуйте освоїти новий вид спорту - сніговий каякінг. Можна кататися як самостійно, так і парами, для цього потрібно спускатися на каяку по сніговій горі, намагаючись керувати ним під час руху, використовуючи весло. Повірте - це доставить масу задоволення і підніме настрій як вам, так і оточуючим.

5. Хелі-скі
Якщо про минулі пункти ви могли чути, то, мабуть, цей буде для вас відкриттям! Такий різновид фрірайду як «хелі-скі» вважається дуже екстремальним. Для підкорення снігових просторів необхідно разом з лижами або сноубордом опинитися на вершині неприступної гори з недоторканим снігом, зазвичай роблять це за домогою гвинтокрила. Як тільки він зависне над цілинним сніжним схилом, вам треба вистрибнути з вертольота і помчати вниз - назустріч сонцю й вітру, вдихаючи запах адреналіну і свободи.

6. Лазання по замерзлим водоспадам 
Якщо ви досягли успіху в підкоренні гірських вершин і вважаєте себе професійним скалолазом, то цілком можете спробувати новий напрямок в цьому виді спорту - лазання по замерзлим водоспадам. А коли стрімкі крижані скелі будуть вами приборкані, то можна взяти участь в щорічних змаганнях, щоб показати своє вміння, майстерність і поділитися досвідом з охочими освоїти цей екстремальний вид спорту.

Зізнавайтеся, які з перелічених видів спорту випробували ви? Якщо занурювалися цього ранку, то вас цілком можна віднести до "білих медведів" )


Залишити коментар