Elysium City - місто з майбутнього?

Здається, пройшло не так багато часу з тих днів, як світ сходив з розуму від фільмів "Земля майбутнього", "Елізіум: останній рай на землі", "Місто героїв" та інших.

В цьому вся суть фантастики: ми, затамовуючи подих, дивимося на зображення ідеального майбутнього в світі передових технологій. Ба більше, кілька років тому й уявити було важко, що це майбутнє настанне при нашому житті. 

Однак справжні мрійники та великі генії вже сьогодні зламують цю тонку межу між реальним і фантастичним. Тільки так можна прокоментувати грандіозний проєкт Elysium City, над яким в тому році почала роботу компанія Cora Alpha.



"Я провів 33 роки в Disney, - розповідає засновник і голова Cora Alpha, Джон Кора. - 20 з них я відповідав за всі аспекти роботи. Протягом останніх п'яти років я займався розширенням Діснейленду. Цей проєкт включав Disney's California Adventure, Downtown Disney і Disney's Grand California Hotel.

Зробивши все це, я закінчив 33-річну кар'єру в Disney. Я пішов на пенсію, щоб відкрити власну компанію, яка зараз називається Cora Global. Ми плануємо створити місто майбутнього. Проєкт амбіційний. Разом з нашими іспанськими партнерами, один з яких має кар'єру в розумних містах, ми зібралися разом, щоб сформувати те, що, на нашу думку, має бути головною родзинкою міста.

Це справжнє розумне місто, як випливає з назви. У тематичних парках і в аквапарку з пригодами, які ми збираємося побудувати, гостям повідомлять, в який час входити, куди входити, коли найкраще відвідувати визначні пам'ятки, а також які маршрути найкоротші. Віртуальна система бронювання скаже: «Якщо ви хочете поїхати на атракціон А, ось ваш часовий інтервал». Це дуже схоже на швидкий прохід, який я створив в Disney."




Гості будуть повністю занурені в розумні технології у всьому, що вони роблять.

Проект Elysium City рекламується як розумний і стійкий. У місті буде використовуватися 5G, що забезпечує високошвидкісне з'єднання, а також безкоштовний загальноміський Wi-Fi.

Відвідувачі зможуть створити власні профілі, вказуючи улюблені заняття і варіанти харчування, щоб спростити формування особистої програми дозвілля. Кіоски нададуть дані про парковки, інформацію про пробки, прогноз погоди і т.п.

Основним джерелом енергії буде сонце. Будуть використані всі сучасні технології. "Ми будуємо з нуля, - зазначає Кора, - в цьому вся принадність. Тому, поки на курорти Діснейленду по всьому світу додаються поновлювані і стійкі джерела енергії, ми одразу закладемо в основу екологічну енергетику".

Elysium буде використовувати виключно екологічно чисті технології, в основі яких лежать розваги. Серед них великий тематичний парк рівня Діснея і ультрасучасний аквапарк для пригод з тематичним ландшафтом.

Про вибір місця Кора говорить так: "Елізіум буде побудовано за межами Мадрида, в красивому місці. Це необроблена земля, як чисте полотно. Погода дуже схожа на Південну Каліфорнію, і це мальовниче місце з виходом до ріки. Воно знаходиться всього в півтора годинах їзди на машині від Мадрида."



Безумовно, проєкт повинен мати значний вплив на навколишнє середовище.

Кора каже: «Це те, що ми зараз вивчаємо. Попередні дослідження показують відсутність шкоди або негативного впливу на місцеву екологію або навколишнє середовище. Протягом останнього кварталу Cora Alpha приділяла особливу увагу уточненню техніко-економічних обґрунтувань, фінансових прогнозів і фінансування. Особливо це стосується екологічної складової регіону. Особлива увага приділяється екологічному плануванню. Це гарантує, що Elysium City збереже красу і спадщину регіону."

Цей проект стане величезним стимулом для економіки Іспанії. Зайнятість там поки невелика, але тільки в будівництві засновники обіцяють створити 4-5 тисяч робочих місць. На першому етапі роботи (2023 р.) буде набрано ще від 10 до 15 тисяч співробітників, а на другому (2025 р.) - приблизно від 20 до 25 тисяч співробітників. 

З самого початку ідея полягала в тому, що Елізіум-Сіті стане містом не тільки відпочинку, але й проживання. Для цього будуть побудовані розумні та повністю автоматизовані будинки щонайменше для 2000 чоловік. Так само, як і в звичайних містах, будуть працювати державні служби: лікарня, власне поліцейське управління, пожежна частина та комунальні підприємства. Серед іншого будуть побудовані п'ять-шість готелів, траса Формули-1, кінно-спортивний комплекс, фірмове поле для гольфу, пристань для яхт, торгівельний центр. Також буде ряд інших визначних пам'яток, які компанія поки не оголошує.

Якщо це не місто майбутнього, яким ми його собі уявляли, тоді що?



Текст інтерв'ю належить сайту Blooloop, перекладено з англійської для журналу The Aqua space


Залишити коментар