Вперед у майбутнє: перший плавучий еко-готель

Катар оголосив про будівництво амбіціозного плавучого еко-готелю, аналогів якому немає у світі! Його відкриття заплановане на 2025 рік.
Проєкт належить студії архітектурного дизайну Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS). Що він собою являє?
Це розкішний штучний острів, до якого можна дістатися на машині, човні або вертольоті. Він "прикріплений" до материка і безперервно обертається на місці, здійснюючи повний оборот кожні 24 години. Ця функція не лише туристичний прийом. Якщо все піде за планом, ця технологія дозволить Eco-Floating Hotel генерувати власну енергію; на додаток до використання енергії сонця, вітру, води і припливів (звідси і «еко» частина його назви).
Що стосується масштабу, ми говоримо про 35 000 м² та 152 кімнати, доповнені повним набором зручностей: вишуканим рестораном з приголомшливими видами, приватними терасами, полем для гольфу, критим і відкритим басейнами, оздоровчим центром із сауною, спа і тренажерним залом. І все це увінчане вихровим скляним дахом, який слугує системою збору води для рослин готелю.
Чиста вода буде отримана шляхом очищення морської води, при цьому стічні води будуть оброблятися належним чином, щоб не завдати шкоди навколишньому середовищу. HAADS також планує розробити установки по розділенню відходів для перетворення харчових відходів в добрива для озеленення.
Хоча деталі щодо термінів і прогресу на даному етапі невеликі, прес-секретар підтвердив, що студія Hayri Atak у даний час проводить техніко-економічне обґрунтування і технічні дослідження для Eco-Floating Hotel. Зрештою, концепція - це одне, а матеріальна реальність - інше, яким би значним не був бюджет.
«Еко-плавучий готель натхненний морем, і саме з ним він асоціюватиметься в першу чергу з точки зору форми і принципів дизайну», - пише HAADS.

Залишити коментар