Благодійність з All Togethers

Шановні читачі, з нами на зв’язку Кохан Іштван Іштванович — засновник та координатор благодійного фонду «All togethers», який збирає донати на ЗСУ за кордоном. Іштван — представник нового покоління басейнової індустрії України та світу, який втілює ідеї у сфері глобальної торгівлі, e-commerce та блокчейну. Ми дізнаємось все про «All togethers» — яскравий приклад нетипового підходу до благодійності, який не лише бере, але й пропонує. Приємного читання!

  • Іштване, ми спілкуємось із тобою як з людиною з басейнової галузі, яка створила  благодійний фонд і від початку війни працює над благодійними ініціативами. Незважаючи на твою любов до країни, ти робиш це з-за кордону. Обґрунтуй свою позицію для спільноти стосовно біженців та емігрантів під час війни. 
    Якщо дуже коротко, то я виїхав за два тижні до початку війни на європейські виставки басейнової сфери «Tecnova Piscinas» в Мадриді та «Forum Piscine» в Болоньї. Під час другої виставки я прокинувся від новини, що в моїй країні почалася війна. Кілька днів, як і у більшості моїх земляків, у мене був стан шоку: я не дуже розумів, що відбувається і що робити далі. Перша думка, звісно, що треба повертатись додому, але авіапростір вже був закритий, і тоді з’явилось інше питання чим я там допоможу? Чим я можу бути корисним? Я не військовий і всі можливі варіанти всередині країни мені були не дуже цікаві, тому вирішив діяти з-за кордону та знайти спосіб відкрити благодійну організацію у Європі. Це давало ширші можливості: не шукати посередників, а самостійно замовляти та купувати необхідні товари тут, переправляти до України. До того ж для мене було важливо залучати кошти саме іноземців, адже українці вже донатили в наші місцеві фонди. 

    Чи нормально, коли ти залишаєшся за кордоном під час війни? Я думаю, що це рішення кожної людини, і будь-який вибір в цій ситуації є “нормальним”. Ми живемо в доволі цинічному світі, але, на мою думку, якби кожен пробував допомагати в міру можливостей з-за кордону, то це було б правильно. Якби так робив кожен. 
  • Ми почули твою позицію, дякую. Перейдемо безпосередньо до твоєї роботи. Ти заснував фонд «All Togethers», який де-факто є закордонним гаманцем «Асоціації Аквапарків України» для збору допомоги для ЗСУ. Як починалася ця історія і чи збіглися твої очікування з реальністю?
  • Ця історія почалася просто: я дуже хотів допомагати, але абсолютно не розумів як. Завдяки тому, що мене з дитинства вчили мислити масштабно, я подумав: “Так, ну окей, Іштване. Чи складно буде у твої 23 роки повністю офіційно відкрити благодійний фонд у Європі?” Виявилось, що дуже складно, до того ж це вимагає три роки часу! Але я не впав духом, пішов іншим шляхом і завдяки своїй угорській родині за 3 дні знайшов знайомих з повністю функціональною благодійною організацією, зареєстрованою в Будапешті. Вона мала “чисту” історію: не було сайту та транзакцій, і я запитав, чи можуть вони передати цю організацію під наші потреби. Вони погодились, адже хотіли допомогти Україні, але не мали для цього потрібних навичок та інструментів.

    Це був фундамент: тепер ти можеш робити все офіційно, зі всіма необхідними паперами для збору коштів, закупівлі та перетину кордону. Далі приєднались «Асоціація Аквапарків України» та «Вікно у Водяний Всесвіт», вони писали європейським та американським партнерам з проханням про допомогу через наш фонд «All togethers»

    Чи співпали очікування з реальністю? Абсолютно ні, тому що ті донати, які робили дуже великі компанії, були мізерними. Це виглядало так: “Ось, тримайте, ми допомогли”, хоча всі розуміли, що ці суми могли бути значно більшими. Після цього ми вирішили повністю змінити підхід і для подальшого залучення коштів розробити NFT-проект.

  • Назви топ твоїх особистих перемог за перші місяці війни. Що було зроблено в рамках фонду, чим ти особливо пишаєшся?
  • Була пара дивних речей, на які я не очікував. По-перше це зміна у підсвідомості, адже ця ситуація навчила принаймні пробувати доводити справи до кінця, навіть коли не знаєш, як це зробити. Коли не маєш ні знайомих, ні підтримки; не знаєш, куди йдеш, але знаєш, що хочеш довести до кінця хоча б частину великої цілі та крок за кроком шукаєш можливість це зробити. По-друге, це суворі закони Європи, які регулюють правила продажу та купівлі зброї, броньованих жилетів і касок, але людяне ставлення суспільства і влади, які прийшли на допомогу і швидко надали можливість все це купувати. Завдяки цьому ми змогли повністю вдягнути та екіпірувати кілька знайомих бійців, які з перших днів пішли на фронт. Деякі з них досі знаходяться у найгарячіших точках України.

    • Ти зачепився за NFT-проекти. Чому? 
      Спочатку ми йшли по найпростішій схемі, яку використовує більшість фондів: ставили рекламу на наш сайт й Інстаграм, робили трафік на різні країни та сподівалися, що світ буде донатити. Цього не сталося. Причина є: перші два місяці війни я шукав спосіб зробити це офіційно, і, поки його знайшов, втратив той золотий час, коли весь світ кричав про Україну і сильно допомагав. Я упустив цей момент, тож постало питання, що зробити таке, щоб люди регулярно донатили, отримували якусь користь, а кінцева сума була більш-менш значною?

      Так я прийшов до криптовалюти. Такі проекти це популярна штука у світі, і наша ідея спрацює, якщо зробити все якісно, дати людям користь у вигляді різних курсів по криптовалюті, NFT і Метавсесвіту, залучити їх до організації, дати можливість вирішувати разом з нами, яку саме допомогу ми будемо закупати.
    • Давай підіб’ємо підсумок, що саме отримує покупець за умовну одиницю донатів?
      Головним товаром буде NFT-картинка, але тут треба розуміти основи NFT: всі проекти працюють для того, щоб ціна картинки зростала далі. Є попит є пропозиція, тож ціна кожного перепродажу буде рости, поки проект буде актуальний і цікавий. Це і є нашим завданням: наповнити проект плюшками та цікавостями, щоб “картинки” мали попит. Ми взяли за основу напрямок для новачків, які не зовсім орієнтуються в Метавсесвіті, тож при купівлі картинки вони отримають курс для новачків по криптовалюті. Такі знання стануть у пригоді кожній людині. Те саме про NFT, будемо вчити, як на цьому заробляють і як можеш заробити ти. Те саме про блокчейн і  Метавсесвіт.  

      До речі, незначну частину з того, що буде залучено проектом, ми виділимо на організацію спота, місця для зустрічей «All togethers» у Метавсесвіті. Тобто невелике офісне приміщення,куди ти можеш зайти з телефону, планшету чи ноутбуку і разом з нами вчитися, робити благодійні справи, розвиватися і допомагати Україні. Ще одна мізерна частина грошей залишатиметься у проекті, щоб залучити експертів у NFT та крипто у якості наставників. Що стосується нас, то моя команда за роботу нічого не отримує, хоча зазвичай розробка таких проектів коштує 15-20 тис. доларів. Ми б з великою радістю віддали всі залучені кошти на благодійність, але проблема полягає у тому, що люди донатять, бо бачать якусь цінність, і ми маємо цю цінність давати.
  • Розкажи трохи про візуальну частину, як це буде виглядати?
  • Картинки, тобто арти це повністю унікальні герої, ми не вирішили з їх кількістю, але 500 вже повністю готові. Це намальовані вручну картинки 3D і звичайні з зображенням військових. Проект називається «Meta Kozaks», адже козаки стояли на сторожі наших земель давним-давно і їх образ укорінився у світі як частина всього українського. Там будуть різного роду герої: військові ЗСУ, рятувальники та пожежники, козаки, кібер-герої такі ж козаки, але представлені у кібер-стилістиці.

  • Коли, на твою думку, ми зможемо побачити перші результати вашої роботи?
  • Все майже готово, залишився сайт та частина маркетингу. Я вважаю, що в перші тижні серпня точно буде готовий вебсайт, і тоді можна буде почати слідкувати за проектом. Одразу оголосимо дати початку продажів і передпродажів, бо ми плануємо дати можливість виграти безкоштовно кілька героїв до початку офіційного запуску.

    • Чи, на твою думку, NFT може бути корисним в басейновій сфері поза благодійністю та війною?
      На мою думку ні, але самі технології блокчейну точно корисні для великих компаній, які б хотіли вийти на IPO. Це пов’язано з циклом фінансів. Для того, щоб вийти на IPO, тобто виставити свої акції на біржу, треба пройти безліч перевірок, які в сумі триватимуть 2-3 роки. Все це саме, повністю офіційно та легально, ти можеш зробити за допомогою блокчейну набагато швидше, різниця лише в тому, що це буде не на біржі, а в електронному доступі, і ти будеш продаватися не доларами і євро, а криптовалютою.

    Чим наші читачі тут і зараз можуть допомогти твоїй справі і як долучитися до неї?
    Долучитися дуже легко. Будь-які люди, які знайомі з технологіями NFT, крипто та веб  можуть принаймні написати та запитати, чим можуть бути корисні. Якщо проект досягне успіху, ми не зупинимось на цьому. Ми будемо бачити, як все працює, і зможемо рухатися далі, тож це шанс заскочити у човен першим. Для цього і потрібен спот у Метавсесвіті: щоб всі люди, які хотіли долучитися і допомагати, мали не якусь телеграм-группу, а місце, де можна збиратися і все обговорювати.

    Так само і люди, які мають вільний час і мешкають у Європі або інших країнах світу, можуть надавати гуманітарну допомогу, ділитися контактами фабрик і складів, осіб, що займаються автомобілями та спорядженням, мають можливість купляти медичні препарати, на які треба спеціальні дозволи
    всі вони будуть потрібні, якщо проект “вистрілить” і у нас будуть кошти купувати все це. Це важливо. Це актуально. Точок дотику дуже багато, головне не соромитись і питати про це.

    Залишити коментар