Тенденції розвитку велнес-сектору на Близькому Сході та у Північній Африці

Якщо порівнювати цифри, то продажі сектору туризму та благополуччя у країнах Близького Сходу та Північної Африки становлять 10,7 мільярдів доларів - це крапля в море проти 210,8 мільярдів доларів у Європі!

Але зростання оздоровчого ринку тут відбувається дуже швидко - 13,3%, що більш ніж удвічі швидше, ніж середньорічне зростання світового ринку - 6,5%. При цьому SPA лідирує з 15,4%, а гідротерапія - з 30,4%.

Щороку майже 24 мільйони людей виїжджають за кордон за оздоровленням. Ця тенденція швидко зростає: за оцінками, медичний туризм може збільшитися з 15 до 20% у 2019 році. Країни Близького Сходу та Африки перші на шляху цієї хвилі. Зокрема, Об’єднані Арабські Емірати, де розміщено 20% усіх закладів у світі, які мають право лікувати іноземних туристів. Це велика можливість, оскільки орієнтований на здоров'я та добробут туризм приносить на 53% більше доходу, ніж традиційний туризм. 

Держави Перської затоки є сприятливим ґрунтом для надання медичних та оздоровчих послуг, оскільки вони мають намір створити мультисервісні центри. Ці структури не лише пропонують сучасне медичне обладнання, а й надають різноманітні пропозиції, включаючи проживання, фітнес та нетрадиційну медицину. Хорошим прикладом є Дубайське місто охорони здоров’я, яке пропонує цілий ряд оздоровчих послуг, таких як резервуари  сенсорної депривації, або острів Ділмунія в Бахрейні, який пропонує послуги гідротерапії та масажу у своїх готелях. Справжні мініатюрні міста!

Готелі адаптуються, відмовляючись від історичних та розкішних штучних будівель, щоб запропонувати більш природний та автентичний досвід, заснований на місцевій флорі, фауні та культурі. Кілька спеціалізованих структур розробили підхід, що поєднує сучасні оздоровчі технології зі старими процедурами (наприклад, турецькими лазнями, масажем та харчуванням). 

Більшість країн Близького Сходу та Африки мають природні гарячі джерела. Деякі, наприклад, Туніс та Алжир, вже багато років розвивають свій бізнес у гідротерапії. Інші, такі як Оман, Саудівська Аравія та Ірак, тільки починають роботу, залучаючи багатьох інвесторів у оздоровчий сектор. 

Отже, підіб'ємо підсумок. Велнес - це перспективне майбутнє на світовому ринку та для багатьох інвесторів, які вже скористалися можливістю побудувати свої оздоровчі заклади. Щоб дізнатися більше про туризм, пов’язаний із здоров’ям та добробутом, дивіться приклад Греції, яка використовувала термальний туризм для виходу з економічної кризи!


Залишити коментар