А чи тестите громадський басейн Ви?

Більшість з нас любить відвідувати басейни та заклади з ними, а деякі не перестали цього робити навіть під час пандемії. І, скажемо ми, правильній хід! Ризик підхопити Covid-19 не вище, ніж у будь-яких інших місцях, а от користь для організма - колосальна. 

Але, інколи, басейн залишає після себе неприємне враження: запах хлору,  різь в очах, хворобливе самопочуття та інше. Так, наш організм - це найкращий тестер для будь-якого басейну. Більшість ознак недбалого ставлення до чистоти води та санітарного стану басейну ми помічаємо за допомоги сигналів нашого тіла, але якщо треба точно в цьому впевнитися, то ось перелік "візуальних" сигналів:

  • Утворився наліт мулу, слизу
  • Мутна вода
  • Вода має коричневий, зелений або жовтий відтінкок
  • Білий наліт на буйках, стінках
  • Піна на воді

Так, ці всі ознаки сигналізують про те, що в обслуговуванні басейну допустили помилки. Якщо хочете піти ще далі, то можете скористатися спеціальними тестерами, які допомогають визничати хімічні показники води. Правило таке: чим більше показників показує тестер, тим він дорожчий.

Але ви можете придбати найдешевші позиції (рівень Ph - приблизно 1$ за тест) та з'ясувати хоча б рівень хлору в воді. Це може стати для вас гарантією того, що, хоча б, рівень дезинфекції "вбивив" всі небажані мікроби та не виходить за рамки встановленого. 

А ви цікавитеся санітарним станом вашого басейну?


Залишити коментар