7 речей, які ви не побачите в eco-friendly SPA

У сучасному світі вести екологічно чистий спосіб життя стало простіше, ніж коли-небудь. Все більше і більше брендів стають екологічно безпечними, що полегшує життя відповідальним споживачам. Індустрія SPA - не новачок в недавньому еко-бумі, коли такі організації, як Green Spa Network, і такі бренди, як Au Naturale Cosmetics, набувають все більше уваги. 

Проте легше заявити про свою екологічність, ніж справді такими стати. Недостатньо перефарбувати стіни в зелений колір і зробити вивіску "green". У цьому списку ми зібрали 7 речей, які ви ніколи не побачите в дійсно екологічному спа-салоні.

1. Лампи розжарювання та галогенові лампи. Використовуючи менше енергії, ми скорочуємо викиди парникових газів. Якщо власники проігнорували такий простий факт - є підозра, що на інші деталі можна й не дивитися.

2. Неконтрольоване використання води. Унітази з запрограмованим автоматичним спуском, несправна сантехніка. Натомість еко-відповідальний бізнес зараз встановлює навіть водозберігаючі душові лійки і аератори. 

3. Токсичні миючі засоби і фарби. Тут важко перерахувати, тому  рекомендуємо перевіряти інформацію на місці. І не вірте, що не буває екологічної хімії!  Наприклад, такі компанії, як EcoLab, мають повну лінійку екологічно чистих засобів для промислового прибирання.

4. Зверніть увагу на білизну, рушнички, халати. Одні тільки традиційні методи вирощування бавовни виробляють понад 25 відсотків усіх пестицидів! Справжнім екологічним брендам про це відомо, тому вони обирають екологічно чисті тканини, такі як бамбук або березове волокно.

5. Пластикові меблі, поліетилен та інші штучні деталі. Вони дуже швидко втрачають вигляд, а через дешеву ціну - їх просто викидають і купують  нові. Дерев'яні меблі з переробленої деревини - гарний знак. Натомість меблі з пресованого картону теж не дуже добре - вони містять формальдегід та інші токсичні хімічні речовини.

6. Відсутність сміттєвих баків для сортування, у тому числі - в гостьовій зоні. Не вірте запевненням, що вони сортують потім - цього ніколи ніхто не робить. 

7. І запам'ятайте: не існує безпечних одноразових стаканчиків і пакетів! "Паперові" стаканчики обробляють шаром пластику і не приймають в перероблювання, а "біорозкладні" пакети розпадаються через три роки на мікропластик, який вже ніхто ніколи не переробить. Найкраща заміна для SPA - керамічний або глиняний посуд.

Звісно, є ще багато варіантів, як бренду стати відповідальним та екологічним, але якщо ви бачите нехтування найпростішими правилами - гріш ціна такому бізнесу в сучасному світі. Ну й починайте з власної відповідальності, тоді ви точно зможете вимагати того ж від інших!


Залишити коментар