5-велнес трендів, які формують майбутнє індустрії

Вам варто знати, що стан індустрії здоров'я зараз оцінюється в 4,2 трильйона доларів. Споживачі з усього світу приділяють першочергову увагу своєму здоров'ю і добробуту безліччю різних способів. Від персоналізованого харчування та догляду за шкірою до медитацій і оздоровчих подорожей - в цій статті ми більш детально розглянемо деякі тенденції в області оздоровлення.

Харчова революція
У сучасному суспільстві споживачі стали набагато краще усвідомлювати вплив вибору продуктів харчування не тільки на їхнє здоров'я, а й на всю планету. Нинішній рух за «чисту їжу» кардинально змінює галузь, оскільки все більше споживачів віддають перевагу здоровим і органічним продуктам.

Від схвалення веганства знаменитостями до зростання числа людей, які страждають непереносимістю лактози. Мотиви можуть різнитися, але факт залишається фактом: зараз попит на продукти без глютену, без молока і цукру більше, ніж будь-коли. 

Для тих, хто працює в сфері оздоровлення, це, безсумнівно, являє собою реальну можливість задовольнити зростаючий попит за допомогою більш здорових альтернатив харчування для споживачів. І, хоча ми розуміємо, що це більше європейський, а не український тренд, проте він буде поступово втілюватися і в наших реаліях.



Фітнес-технології
Від фітнес-годинників до додатків для смартфона - це одна з галузей індустрії здоров'я, яка значними темпами розвивається.

Згідно зі звітами, 34% людей в даний час використовують програми для відстеження стану здоров'я, а 27% носять пристрої, щоб відстежувати рівень фізичної підготовки, споживання калорій і багато іншого. 

Знаючи це, індустрія здоров'я має прагнути включати технології в свої пропозиції, якщо вони хочуть йти в ногу зі споживчими тенденціями.



Оздоровчий туризм набирає обертів
По-перше, оздоровчий туризм може вирішити деякі світові проблеми, пов'язані з туризмом, оскільки багато країн прагнуть запропонувати індивідуальні місця для відпочинку далеко від зазвичай переповнених курортів. По-друге, це дає можливість розслабитися і отримати індивідуальний досвід подорожі, який позитивно позначиться на їхньому здоров'ї, а значить, гроші будуть витрачені не даремно.

Бальшість з цих оздоровчих центрів розташовані у віддалених сільських районах, щоб оптимізувати почуття відстороненості від реального життя. Проте, існує також зростаючий ринок міського оздоровчого туризму в густонаселених районах світу, який також обслуговує великий ринок.



Фактор природної краси
Як і у випадку з харчової революцією, споживачі все більше усвідомлюють, які засоби по догляду за шкірою і косметичні продукти вони використовують. Багато хто шукає органічні альтернативи, які, на їхню думку, кращі для них і менш шкідливі для навколишнього середовища.

За даними на 2018 рік, в середньому людина в США витрачає 100 доларів на засоби по догляду за шкірою і натуральні добавки в місяць. Схоже, що цей ринок буде тільки продовжувати рости.

Ці статистичні дані також підкреслюють цікаві тенденції в покупках серед поколінь. Наприклад, міленіали більше витрачають на засоби по догляду за шкірою, в той час як покоління X і бебі-бумери вкладають більше коштів у натуральні добавки.



Сила медитації
Неможливо говорити про тенденції в області здоров'я, не обговорюючи медитацію. За даними Global Wellness Summit, медитація є однією з найбільш швидкозростаючих оздоровчих тенденцій в Америці: студії, додатки і бренди медитації з'являються всюди.

Медитація, яку називають одним з трьох стовпів благополуччя, знімає стрес і сприяє усвідомленості, що є ідеальним рішенням для неспокійного і напруженого способу життя. Однак ця популярність також пов'язана з її поліпшеною доступністю завдяки появі додатків для смартфонів, які гарантують, що де б не знаходилися споживачі, вони можуть легко і миттєво практикувати медитацію.



Наголошуємо, що ці тренди більш актуальні для західних країн, хоча вони  набирають обертів і в Україні - просто не так помітно. А з якими з ціх трендів найчастіше стикаєтесь ви?

Залишити коментар