4 бюджетних напрямки з прекрасним SPA

Відпустка - це відпочинок і для душі, і для тіла. Як же хочеться і райські відпочити, і при цьому не втратити форму, а може, навіть значно поліпшити її! Якщо ви любите активний відпочинок, оздоровчі процедури і той самий стан, коли в душі "співають пташки", але не знаєте де можна досягти гармонії після довгих робочих місяців, ця стаття саме для вас.

Поєднання оздоровчих процедур з морським повітрям дуже ефективно. Націлені омолодитися і насититися корисними вітамінами, зняти стрес і просто побалувати себе? Ми склали топ-5 курортів, де можна зайнятися собою і відпочити на рік вперед!

1. Туніс
Крім прогулянок по історичним вуличкам з запахом жасмину, апельсинів і Середземного моря, можна насолодитися процедурами таласотерапії, які в Тунісі знаходяться під строгим контролем уряду і вважаються одними з кращих у всьому світі (і при цьому більш доступними). Найбільше SPA-центрів в Хаммамете, а всі готелі 4-5 зірок у своєму розпорядженні мають власні центри таласотерапії. Навіть якщо ви зупинилися в скромному готелі, зможете відвідати будь-який спа неподалік.

Які послуги:

  • Таласотерапія з використанням морської води, водоростей і бруду;
  • Кріотерапія (лікування холодом);
  • Рефлексотерапія (акупунктура);
  • Східний масаж, гідроцветотерапія, обгортання, програма Антипаління, Післяродове відновлення та інші

Орієнтовна вартість: від 3000 грн за 4-денний курс обраної програми

2. Таїланд

Тайський масаж - це унікальний комплекс для розігрівання суглобів, сухожиль і хребта, в результаті якого розкриваються чакри і ви відчуваєте себе повністю оновленими. З'їздити в Таїланд і не спробувати справжній тайський масаж за стародавніми технологіями, що об'єднали традиції медицини Індії та Китаю - непростимо! У Таїланді масажні салони та оздоровчі центри знаходяться буквально на кожному кроці.

Які послуги:

  • Тайський масаж, аюрведичні програми;
  • Групова йога;
  • Душ Віші;
  • Ароматеріпія, стоунмассаж та інше

Орієнтовна вартість: від 2000 грн до 5000 грн за готовий комплекс процедур (від 1,5 до 4 годин)

3. Греція

Греція, незважаючи на неймовірну популярність серед бюджетних туристів, теж багата на мінеральні та термальні джерела і грязеві лікарні (налічується понад 700 джерел!). Можна легко подорожувати на поромі до сусідніх островів і відвідати всі найцікавіші місця.

Найбільш популярні: бальнеологічний курорт Лутракі, місто Метану з сірководневими джерелами на півострові Пелопоннес, а також знаменитий острів Санторіні з вулканічним піском і цілющими грязями. Навіть на найпопулярнішому острові Крит багато готелів мають у своєму розпорядженні SPA-центри.

Які послуги:

  • Бальнеологічні центри;
  • Програма харчування для схуднення і Детокс;
  • Спортивні заняття та косметичні програми.

Орієнтовна вартість: близько 1500 грн за косметичні процедури і до 3000 грн за комплексний масаж (в готелях високого класу).

4. Угорщина

Близько 70% території Угорщини зайнято лікувальними термальними джерелами. Найвідоміше містечко - озеро Хевіз вулканічного походження, яке підживлюється гарячими підземними джерелами. Відпочивати тут можна і взимку, і влітку - на Хевізе завжди дуже красиво. На базі озера створений спа-центр. Навіть в лютому температура в озері не опускається нижче 25 градусів тепла. Також популярні лікувальні джерела міста Закаларош і печерні купальні міста Мешкольц. Навіть в самому Будапешті знайдеться багато цікавого - наприклад, знамениті Купальні Сечені в центрі парку Варошлігет.

Які послуги:

  • Купання в термальних джерелах;
  • Бальнеологічні процедури;
  • Електротерапія, соляні печери, масаж.

Орієнтовна вартість: відвідування печер і купелей від 300 грн, лікувальні програми близько 10 000 грн за курс з 10-20 сеансів.


Залишити коментар