Топ-10 найдрайвовіших водних гірок світу (за версією Red Bull)

Як тільки закінчиться карантин, беріть свої бікіні або шорти для плавання, хапайте рюкзак та мерщій до аеропорту, адже кожен із слайдів у цьому списку приголомшить вас!

З тих пір, як у конці 1940-х років з'явився перший аквапарк, дизайнери розширюють кордони, щоб зробити гірки вище, швидше, довше і страшніше.

Є найшвидші гірські та спіральні водовороти, а також нові аттракціони, які лише нещодавно стали можливими завдяки сучасним технологіям. 
Є й ті, які в минулому були настільки екстремальними, що їх довелось закрити через травми, й, іноді, навіть смертельні випадки. Тож зважайте, що не всі атракціони із цього списку на даний момент все еще актуальні.

1. Кіліманджаро, Бразилія

Унікальний фактор: це найвища гірка у світі.

Висота 49,9 м - на 12 м вище статуї Христа Спасителя - це не тільки найвища гірка у світі, але й, як повідомляється, найшвидша у світі, з рекордною швидкістю 57 миль в годину!Потрібно 234 кроки, щоб дістатися до вершини, де вид настільки приголомшливо-небезпечний, що кожен з двадцяти чоловік розвертається і йде пішки донизу.

Він ненадовго втрачав свій статус, коли подібний, але більший слайд під назвою Verruckt (мається на увазі Божевільний) відкрився в США, але в 2016 році його закрили через смертельний випадок.

2. Обертове колесо, Китай

Унікальний фактор: перша у світі обертова водна гірка.

Ця шалено дезорієнтована гірка створює обертання з нульовою гравітацією у "колесі хом'ячка", а потім "випльовує" людину іншого боку. Це потрібно бачити, щоб зрозуміти - і навіть тоді все ще важко повірити.

Розроблена Вігандом Мезлером і відкрита у 2018 році, вона випускає човни з чотирьох чоловік у запаморочливу півторахвилинну подорож пральною машиною кожні 30 секунд і, мабуть, ще надовго лишиться найефектнішою водною гіркою, коли-небудь зробленою.

3. X-Treme Faser, Німеччина

Унікальний фактор: ця гірка лише для чоловіків і „не підходить” для жінок.

Це 67-метрове падіння, яке досягає швидкості 45 миль/год та настільки жорстке, що з 2012 року жінкам заборонено з'їзжати з цієї гірки після кількох інцидентів, що призвели до госпіталізації постраждалих внаслідок травм інтимних частин тіла.

Це один з декількох екстремальних атракціонів у парку: там також є Камікадзе з 60-градусним вільним падінням та High Fly, який починається з висоти 32 метри і викидає екстрималів по повітрю на іншу гірку.

4. MASSIV Monster Blaster, США

Унікальний фактор: спочатку йде вгору, а потім вниз.

Ці гірка настільки дика, що вона підіймається в чотири рази, а вже потім спускається вниз. Каботажне судно крутиться, повертається, падає і бризкається майже 300 м і закінчується потрійним падінням.

Тут використовується унікальна технологія «Master Blaster», винайдена парком «Чарівник води» Джеффа Генрі, коли шість потужних струменів штовхають людину наверх.

5. Космічний твістер, Австрія

Унікальний фактор: ця гірка переносить вас в інший світ.

Гарнітури віртуальної реальності перенесли водні гірки в новий вимір - перетворюючи звичайні атракціони на вражаючі подорожі, які проведуть вас через все, від парячих джунглів до зоряних галактик.

Ця гірка є найдовшою у світі, і вона дає гонщикам 360-градусний огляд із можливістю зазирнути в три різних комп’ютеризованих світи: Драконів, Інопланетян та Фентезі.

6. Стрибок віри, Багами

Унікальний фактор: тут є акули.

Цей прозорий акриловий тунель є однією з найнезвичайніших водних гірок - адже він спрямовує гонщиків на 18 метрів вниз по стіні штучного стародавнього храму майя, а потім пропускає через лагуну, наповнену акулами з великими зубами.
І це справжні акули! Щоб зробити це місце ще більш жахливим, вам може бути цікаво дізнатися, що в 2008 році рифова акула стрибнула зі свого вольєру на водну гірку. На щастя, ніхто не постраждав.

7. L2, Австрія

Унікальний фактор: це перша у світі подвійна петля

Офіційні попереджувальні знаки говорять про все: «L2 - це не для слабаків, боягузів та курчат!» Цей слайд «петля-петля-петля» є вірною ознакою того, що перед нами найекстремальніша та найпотужніша водна гірка на планеті!

Відпочівальники вступають у прозору капсулу з приголомшливим альпійським видом і чекають, поки люк відкриється. Потім 14 м вільного падіння, що прискорюється до 40 миль/год, щоб досягти першого у світі подвійного циклу. Деякі занадто легкі, щоб зробити другу петлю - і випадають через люк.

8. Хвіст Скорпіона, США

Унікальний фактор: його петля настільки вертикальна, наскільки ви можете представити 

Це була перша слайд-петля в США, і її кут 60 градусів все ще наближається до повної нереальності, як ви можете зрозуміти зараз.
Принцип дії той самий, що й у Л2, але висота значно більша. 

9. Zero-G, США

Унікальний фактор: найвищі у світі подвійні петлі.

Цей слайд є одним із найдоступніших у списку для мешканців міста, оскільки він знаходиться за декілька хвилин їзди від центру Нью-Йорка - і, крім того, він є одним із найнапруженіших у світі.

Старт із люка закидає відпочивальників у швидкісну гонку гострих відчуттів, створюючи відчуття, близьке до нульової сили тяжіння, коли вони розганяються через найвищі у світі подвійні петлі.

І один з майбутнього: Sky Calibre

Унікальний фактор: перша у світі (добре, друга) вертикальна петля

Цю екстремальну гірку створює 6G G-Force. Задумка така, що гонщики мають пролітати через першу у світі повністю вертикальну петлю. Поки що гірка не в експлуатації, але про це варто згадати, адже, найімовірніше, досить скоро ця гірка з'явиться в аквапарках.

Вже побудована і випробувана компаніями Avalanche Waterslides та Sky Turtle Technologies, радикальний дизайн замикає людину у спеціальній капсулі, щоб тримати її присмоктуючи до петлі висотою 10 метрів, якою вони проїжджають.


Залишити коментар