Кращій досвід фінської сауни


У нас на порядку денному розмова про сауни та дуже крутий гайд від "Sauna from Finland" - фінської асоціації, яка об'єднує навколо себе більше 200 кращіх фінських саун та створює позитивний імідж галузі у світі.
У січні "Sauna from Finland" презентувала свій перший посібник «Довідник з якості справжньої фінської сауни». Він об'єднав практичний досвід учасників асоціації та присвячений всім, хто намагається подарувати клієнтам справжнє фінське задоволення.
На жаль, його немає у вільному доступі, але ми розповімо про головні принципи нижче.
Принцип №1. Гарантуйте справжній фінський досвід
Сауна не може вважатися фінською без обладнання, яке відповідає фінським стандартам сауни. Ця справжність присутня і в традиційних, і в сучасних саунах.
Принцип №2. Спирайтеся на відчуття
Всі п’ять органів сприйняття мають бути задіяні. Сауни найвищої якості повинні відображати індивідуальні уподобання кожного користувача (аромат дерева, смак ласощів, звуки природи та інше), і все повинно бути в гармонії.
Принцип №3. Допоможіть клієнту розслабитися
Фінська сауна - це забути зовнішній світ і знайти світ внутрішній. Успішний досвід фінської сауни обов’язково передбачає спокій та тишу, відсутність стресу.
Принцип №4. Добробут та здоров’я
Забезпечте якість, чистоту та безпечність сауни. Щоб максимізувати користь для здоров'я, відвідування сауни має бути регулярним. Знайдіть спосіб заохотити до цього, але ні в якому випадку на тисніть на клієнта.
Принцип №5. Створіть контраст із щоденною рутиною
Створення контрасту з “повсякденністю” життєво важливе, щоб виділитися серед конкурентів та утримати своїх клієнтів, наприклад, подарувавши їм набір красиво упакованих косметичних засобів після сеансу сауни.
Принцип №6. Забезпечте абсолютну чистоту
Фінська сауна - це також про бездоганну гігієну, тим більше, що чистота - це перше, що бачать клієнти, заходячи в сауну. Уникайте неприємних запахів в гардеробній, слизьких підлог та цвілі на стінах!
Принцип №7. Піклуйтеся про клієнта
Випадкові травми в душі, опіки від печі - все це псує враження та зводить на нівець ваші зусилля. Регулярно перевіряйте засоби безпеки, такі як пандуси, антиковзаючі килимки і т.п. Насправді, зараз безпека є однією з головних тенденцій сауни.
Принцип №8. Будьте відповідальними
Ця тенденція стосується усіх секторів, зокрема саун. Споживайте менше енергії, сприяйте місцевій економіці, використовуйте екологічні засоби - все це позитивні фактори, які покращують імідж в очах клієнта.
Чи зустрічали "ідеальну фінську сауну" у себе в місті ви?
Придбати книгу мовою оригіналу можна тут.

Залишити коментар