Як продавати сауни краще?

У Фінляндії на п’ять мільйонів людей є три мільйони саун — це по одній сауні на кожну родину. Хоча сауни ще не досягли цих показників тут, в Україні, проте ми маємо всі передумови для їх стрімкого розвитку. Виробники кажуть, що продажі зростають — настільки, що вони повернулися до допандемічного рівня.

Хочете підвищити продажі своїх саун? Ми дамо вам кілька порад, на що найчастіше звертають увагу покупці. 

  1. Фаховість продавця

Освіченість менеджерів з продажу має вирішальне значення для продажу сауни. Дуже часто продавець не може порекомендувати найліпший для клієнта варіант і не може зручною для нього мовою пояснити про особливості конкретної сауни. Користь для здоров’я від використання традиційної сауни є значною та добре вивченою, і цю інформацію потрібно донести до споживача. 

Порада: навчайте своїх менеджерів, адже ринок саун постійно рухається вперед і вони мають знати про останні інновації у цій сфері.

  1. Презентабельний вигляд товару

Найважливіше — це естетика. Щоб щось продати, ви маєте гідно представити свій товар. Слідкуйте за тим, щоб сауни в шоу-румі виглядали естетично та презентабельно, вмикайте додаткове освітлення, додавайте деталі, які створюють атмосферу.

Сауна має бути привабливою. Якщо вона стара й виглядає зношеною, втрачений аромат деревини, то продайте її за вигідною ціною і замовте нову. Клієнтам подобається свіжий запах деревини — ви маєте пам’ятати про це.

  1. Випробування пропозиції

Дуже часто клієнт сам не розуміє, яку сауну він хоче і які переваги від неї отримає. Ба більше, є аудиторія, яка купує сауну, взагалі не маючи цього досвіду за спиною. Якщо ваш магазин дозволяє створити невелике приватне приміщення, де клієнти можуть спробувати різні типи саун — це буде великою перевагою.

  1. Пам'ятайте про найдрібніші деталі

Загальна естетика приміщення, наявність додаткових аксесуарів, яскрава вивіска, візитки, зовнішній вигляд продавців, навіть автентичний самовар та духмяний чай — найдрібніші деталі мають значення.

  1. Пам’ятайте про сезонність

Сауни сезонні — осінь і зима є найсприятливішими місяцями для продажів. Завжди готуйтеся до початку сезону: розширюйте асортимент, налаштовуйте рекламу, використовуйте додаткові канали маркетингу. 

  1. Думайте за межами магазину

Відвідуйте виставки та ярмарки, навіть якщо не бачите миттєвого результату. Як і 20 років тому, це чудова можливість знайти оптових клієнтів та довгострокових партнерів. Намагайтесь налагоджувати контакти, знаходитись у полі зору, і тоді на ваш товар буде попит.

  1. Спробуйте самі

Тому, хто ніколи не відвідував сауну, буде важко її продати. На хвилину забудьте про вишукані брошури та презентабельний вигляд, про які ми писали на початку. Якщо продавець не любить це робити регулярно, то навряд чи зможе закохати у свій товар навіть найпотенційнішого клієнта.

  1. Пропонуйте різноманітність

Ви повинні бути в обох категоріях сауни. Якщо ви займаєтеся лише інфрачервоною або традиційною сауною, ви втрачаєте велику частину ринку. А є й ті покупці, яким подобаються обидва стилі, які також доступні як комбіновані блоки «два в одному».

  1. Зосередьтеся на перевагах

Порівняно зі спа та басейнами, сауна дуже економна у використанні, оскільки її потрібно лише попередньо розігріти протягом 30 хвилин, і вона використовує електроенергію лише під час використання. Невелике використання електроенергії, мінімальне обслуговування, відсутність хімікатів, чудова користь для здоров’я, відсутність професійного обслуговування, за умови правильного використання, — це прекрасні речі, про які слід пам’ятати та наголошувати.

Сподіваємось, вам сподобались наші поради і ви використаєте їх у своєму бізнесі. Бажаємо успішних продажів!


Залишити коментар