Backyard Waterpark Resort - чому вас це зацікавить?

Сьогодні ми хочемо познайомити вас з одним з найамбіціозніших проєктів у сфері водних розваг "на задньому дворі", який коли-небудь існував. Мова піде про Backyard Waterpark Resort, який, щонайкраще, буде добудовано у 2022 році американською компанією Red Rock Pools & Spas.

Історія почалася з того, що їхній клієнт придбав два будинки, зруйнував їх і вирішив побудувати один великий будинок із зручностями, які зазвичай можна знайти на повномасштабному курорті чи аквапарку.

Усе в ньому буде велике. Вже на цей момент команда працює над проєктом 11 місяців, і це далеко не кінец. "Це жива істота, яка буде продовжуватиме еволюціонувати , - говорить Рік Чафі, засновник і співвласник Red Rock Pools & Spas. - На даний момент ми витратили близько 500 годин на проєктування та розробку. Лише інженерний пакет для цього проєкту коштував понад 100 000 доларів. І ми продовжуємо працювати над цією частиною роботи, оскільки клієнт вносить зміни".

Основні моменти
У головному басейні є затонулий камін, бар біля басейну, острів плантацій та павільйон. Крім того, внутрішній дворик має кілька компонентів, які перетворюють його на житловий курортний аквапарк:

° Повільна річка з підземною картинговою доріжкою

165-метрова ледача річка буде протікати через усе заднє подвір’я, живлячись десятьма 10-сильними насосами Riverflow від Current Systems.

Під ледачою річкою, під землею, буде 150-метровий трек для картингу, схожий на шахту. Він йде на рівні землі, потім під землю, слідуючи річці  приблизно вздовж 45 метрів перед тим, як знову піднятися. Вісім вікон у руслі річки служать мансардними вікнами для траси, дозволяючи гонщикам картингів дивитись у воду.




° Скелястий водоспад, грот і гірки

Кам'яний водоспад, виготовлений із поєднання справжніх та штучних валунів, матиме два гірки - відкритий жолоб та трубчасту гірку, що вигинається навколо стіни. Величезний грот під ним буде включати бар, а також матиме форму валу, на додаток до кам’яних робіт з відкритими стовпами та балками.

В основному буде використовуватися натуральний камінь, тому водоспад потребуватиме значної опорної конструкції.




° Симулятор серфінгу

Це спеціалізований симулятор серфінгу FlowRider, який зазвичай можна знайти в аквапарку. Але ця надувна версія здуває повітря, коли не використовується, тому її можна складати і розкладати, а потім приховувати рухомою підлогою Twinscape, покритою штучним покриттям. Це залишає більше корисного простору та захищає серфінг-машину від сонця. 



° Резервуар для акул на 114 тис литрів

Він буде розміщений у спільній стіні між основним басейном та вітальнею. Що й казати, це сильно ускладнює дизайн основного басейну. Товщина однієї зі стін перевищує 60 см.

Будь-яка конструкція з акрилових панелей вже є складною. Але тут  додатковий ступінь складності: панель, яка знаходиться в стіні басейну, матиме тиск води з обох боків, що надходить як з басейну, так і з резервуара для акул. Як правило, коли у вас є вода лише з боку басейну, ви розміщуєте панель у фальці або прорізі, і тиск води в басейні штовхає вікно до фальця та герметика. З водою з обох боків доводиться робити те, що можна порівняти зі слотом для тостера: засовувати вікно в фальц таким чином, щоб що басейн, що резервуар для акул можна було злити, не впливаючи на іншу водойму. 



° Підвальний басейн

З павільйону сходи ведуть до іншого басейну на рівні підвалу. На палубі можна розмістити багато місць біля басейну, і з цього простору відкривається ще один вид на бак для акул. Водяна стіна розливається від основного басейну до басейну підвалу.

° Критий басейн

Біля головної спальні буде знаходитися критий плавальний спа-центр із функціональним скляним дахом. Поруч з ним йде тренажерний зал, який обрамлятиме ставок з карпами коі.



Етапи будівництва

Як бачите, у цьому проєкті багато рухомих частин. Основні компоненти будуть побудовані у три етапи. Резервуар для акул буде побудований під час фази 1, оскільки виливатиметься з бетону і забезпечуватиме підтримку значної частини будинку та водного ландшафту. Основний басейн будуватиметься на 2 фазі, а на 3 буде побудована машина для ледачої річки та прибою.

Як бачите, проєкт і справді грандіозний, тож будемо чекати його втілення в реальному житті!


Залишити коментар