Серф-тусовка: на який спот їхати?

Хола, аміго! Ми всі любимо подорожувати. Поїхати з наметом можна куди завгодно, а ось для серфінгу необхідно знати кращі місця. Представляємо вашій увазі невеликий огляд кращих серфінг-спотів в усьому світі!
1. Мюнхен, Eisbach
Мабуть, кожна людина, чуючи про серфінг, уявляє собі море, піщаний пляж і сонце. Але не завжди це так! Мешканці німецького Мюнхена займаються серфінгом прямо в центрі рідного міста в Англійському саду.
Тут розташована штучна притока річки Ізвари - Айсбах. На ній збудовано штучний поріг, який утворює метрову хвилю. Відстань від берега до берега складає всього 13 метрів, тому тут може займатися серфінгом лише одна людина. Решта терпляче чекає на березі.
Хочеться ще відзначити, що спот на річці Eisbach - це місце для досвідчених серферів. Глибина - маленька, а течія доволі сильна.
Навіть в літню пору для занять серфінгом в цьому місці варто мати гідрокостюм. У перекладі на українську мову Айсбах звучить, як «холодна вода».
З 2010 року влада міста Мюнхен офіційно дозволила проводити тут заходи з серфінгу.
2. Канарські острови, The Bubble, Fuerteventura
Фуертевентура - це другий за величиною після Тенеріфе острів Канарського архіпелагу. Завдяки близькому розташуванню до Африки, сезон тут відкритий цілий рік. Температура води в літній період +27 градусів, взимку - не нижче +20. І, здається, тут все чудово, але ні. Є й ложка дьогтю - гострі рифи, які заважають серферам ловити хвилі.
3. Шрі-Ланка, Arugam Bay
Спот Аругам знаходиться на західному узбережжі Шрі-Ланки в місті Поттувілле. Любителі хвиль будуть у захваті! Тут їх висота досягає 2,5 метрів, а довжина - 150-500 метрів. Іноді бувають труби і праві хвилі. Незвичайність цього місця - близькість до природи. Пляж ділять між собою люди і звірі у вигляді слонів і мавп.
4. Франція, Biarritz
Про цей спот відомо ще з 50-х років минулого століття. Хвилі тут радують серферів круглий рік. Енергія відпочиваючих прокидається вночі, тому любителям морських прогулянок під світлом зірок і місяця необхідно якраз сюди. Новачкам необхідно знати, що два рази в день відбувається відплив. Тому недосвідченим серферам не варто лізти в воду під час припливу - можна травмуватися об гостре каміння. Тут є школи серфінгу для початківців.
5. Барбадос, Surfer's Point
На острові Барбадос всього в 2 км від аеропорту знаходиться місце всіх кайтеров. Дика 2-кілометрова лінія берега з північно-східними вітрами привертає сюди любителів спорту. Хвилі швидко переходять з маленьких в середні. Можна покататися, як на лівих, так і на правих хвилях. Скеляста бухта Surfers Point підходить для досвідчених райдерів.
6. Португалія, Pedra Branca Ericeira
Всього в 48 км від Лісабона знаходиться невелике село, яке стала улюбленим місцем серферів. Це місце є одним з кращих в Португалії і в Європі в цілому.
7. Каліфорнія, Сан Дієго, Black's Beach
Black's Beach є одним з кращих серф спотів в Каліфорнії. Цей куточок славиться своїми прозорими водами і дивовижними пейзажами. Довжина пляжу 2,5 км, ширина - 20 метрів. Тут кілька раз на рік проводяться змагання. У вихідні пляж користується небувалою популярністю.
8. Марокко, Taghazoute, Killer Point
На півдні Марокко розташоване невелике село. Воно стало відомим в середині 60-х років. У цьому серфінг споті можна насолодитися катанням на дошці. Хвилі в цьому місці розбиваються об скелі, тому недосвідченим серферам треба бути акуратними.
9. Коста-Ріка, Tamarindo, Tamarindo Beach
Це місце чудово підходить для новачків і досвідчених серферів. Довжина берегової лінії - 3 км. Повне єднання з природою дає можливість відпочити і душею, і тілом. До речі, хвилі тут досягають висоти в 3 метри. Це просто серфінгових рай. Температура повітря і води досягає позначки +26 градусів. Головний серф-спот узбережжя навіть отримав назву «серф-зоопарку».
10. Індонезія, Bali, Uluwatu and Kuta
Цей райський куточок прекрасно підходить для новачків і досвідчених серферів. Сюди приїжджають початківці та спортсмени з усього світу для тренувань. Взагалі, на острові Балі багато спотів. Хвилі швидкі, є труби. Місце сподобається і тим, хто відпочиває на суші, і тим, хто намагається підкорити хвилі.
Звичайно, це далеко не весь список прекрасних серфінг-спотів в світі. Але перераховані нами користуються популярністю, ваблять новачків і досвідчених спортсменів.

Залишити коментар